lodenhelrun nieuws
  1. Vrijwilligersavond 2020
  2. Dinsdag 16 juni 2020 knoopcursus
  3. Start inschrijving online 18 april 2020
  4. Dinsdag 25 juni vrijwilligersavond 2019
  5. Dinsdag 18 juni knoopcursus voor vrijwilligers 2019

Vrijwilligers

Bijna nog leuker dan meedoen!

Ieder jaar is de Lodenhelrun een groot succes. De vrijwilligers zijn hierin een belangrijke spil. Met elkaar zorgen al die  vrijwilligers ervoor dat de Lodenhelrun letterlijk en figuurlijk wordt opgebouwd.

Aanvang vrijwilligers voor de vrijdag: 17:30 uur in de tent op het terrein achter Hotel Eetcafé ’t Dûke Lûk.
Aanvang vrijwilligers voor de zaterdag: 10:30 uur in de tent op het terrein achter  Hotel Eetcafé ’t Dûke Lûk.

Meld je aan als vrijwilliger!

Lodenhelrun 2020 AFGELAST!!

2020 zal voor iedereen in de boeken gaan als een jaar die nog nooit iemand heeft beleefd, niemand had ooit kunnen bedenken dat de wereld zo op zijn kop zou staan door een virus. Dagelijks merken we de gevolgen met zijn allen, we zijn in één keer leerkracht geworden zonder dat we mogen staken. Bedrijven die compleet dicht zijn en elke dag de zorgen hebben ga ik het financieel redden en kan ik mijn mensen nog wel betalen. Ook voor veel werknemers komt er onzekerheid of ze hun baan wel kunnen behouden. En nog het belangrijkste blijven we gezond met zijn allen en gaan we geen dierbaren verliezen door dit verschrikkelijke virus.

Wij als bestuur van de Lodenhelrun hebben deze week de moeilijke beslissing genomen om de run dit jaar niet te laten doorgaan. Dit doet ontzettend veel zeer, we verzorgen de run met ontzettend veel mensen die de Lodenhelrun een warm hart toedragen. Het zou dit jaar de 13de keer worden en we waren al druk in de voorbereiding. Een aantal redenen waarom wij ervoor hebben gekozen om het dit jaar niet plaats te laten vinden zijn:

• We weten waarschijnlijk pas na 1 juni of het door kan gaan.

• De inschrijving zou daarna pas plaats kunnen vinden om niet alles terug hoeven te betalen.

• Sponsoren kunnen we niet eerder benaderen na 1 juni. Veel bedrijven hebben het nu lastig en we kunnen ons voorstellen dat ze dit jaar niet zitten wachten op sponsoring. Wij zijn zeer afhankelijk van de inkomsten uit sponsoring, mede omdat wij zien dat onze vaste lasten jaarlijks stijgen.

• Het bouwen begint vaak 3 tot 4 weken van te voren, het zal dan zeer kort dag worden om alles te regelen.

• Zonder vrijwilligers geen run, ook hier zal het kort dag voor worden om deze te benaderen en om genoeg mensen te krijgen.

Kortom genoeg redenen voor ons om deze moeilijke beslissing te nemen.

Tot slot willen we iedereen veel kracht en sterkte wensen in deze bijzondere en moeilijke periode. We gaan in 2021 er een onvergetelijke run van maken en hopen we elkaar weer in goede gezondheid te zien.

Groet, Bestuur Lodenhelrun

Marijke, Anneke, Abe, Hielke-Jan, Bas, Riek, Wietze en Ype