Veel gestelde vragen

Wat is de afstand van de run?
De route is verschillend voor junioren en senioren. De juniorenroute is  circa 5 kilometer met ruim 20 hindernissen. Seniorenroute is  circa 7,5 kilometer met ruim 30 hindernissen.

Mag ik hindernissen overslaan?
Hindernissen overslaan is toegestaan. Houd er rekening mee bij de senioren dat elke deelnemer punt(en) krijgt bij het behalen van een hindernis.

Zijn er spelregels verbonden aan de juniorenrun?
Bij aankomst van een hindernis legt een vrijwilliger uit hoe de hindernis uitgevoerd dient te worden, veiligheid staat hierbij voorop. De begeleider mag ten alle tijden de junioren ondersteunen. Bij de junioren worden er geen punten toegekend bij het behalen van een hindernis. Wel wordt de eindtijd geklokt en zal de totale tijd van de route bekendgemaakt worden.
Bij de junioren is er geen wedstrijdelement aanwezig.

Zijn er spelregels verbonden aan de seniorenrun?
De scheidsrechters, die bij de hindernissen aanwezig zijn, geven elk teamlid een punt, wanneer hij/ zij de hindernis correct uitvoert.  Ook voor de snelheid vallen punten te behalen. Na afloop past de eindjury per hindernis een omrekentabel toe wat leidt tot de totale score.

Mag je elkaar helpen tijdens de run?
Junioren – De begeleider mag ten alle tijden de junioren ondersteunen.
Senioren – *NIEUW* Deelnemers mogen elkaar alleen ondersteunen vanuit een hindernis. De helpende deelnemer moet dus zelf al in de hindernis zitten/ hangen/ liggen etc.

Wat zijn de kosten van deelname aan de Lodenhelrun?
Junioren betalen € 12,50 per team, senioren betalen €50,- per team.

Is er een minimum leeftijd aan de Lodenhelrun?
Voor junioren geldt een minimum leeftijd van 8 jaar en voor de juniorenbegeleider een minimum leeftijd van 18 jaar. De minimumleeftijd voor de senioren is 16 jaar.

Ik krijg een foutmelding als ik mij probeer in te schrijven. Wat kan ik doen?
We ontvangen graag een e-mail van de foutmelding met alle inschrijfgegevens.

Waar kan ik mijn auto of fiets parkeren?
Er zijn verschillende locaties met parkeergelegenheden voor auto’s en fietsen. Zie hiervoor de plattegrond.

Parkeren is op eigen risico!